امضای ‌تفاهم‌نامه همکاری “پترول” و “انجمن تولیدکنندگان مستربچ و آمیزه‌های پلیمری ایران”/

امضای ‌تفاهم‌نامه همکاری "پترول" و "انجمن تولیدکنندگان مستربچ و آمیزه‌های پلیمری ایران"/ محصولات پلیمری متنوع‌تر خواهند شد/ برنامه‌ریزی برای استفاده بهینه از تحصیل‌کردگان حوزه پلیمر

امضای ‌تفاهم‌نامه همکاری “پترول” و “انجمن تولیدکنندگان مستربچ و آمیزه‌های پلیمری ایران”/ محصولات پلیمری متنوع‌تر خواهند شد/ برنامه‌ریزی برای استفاده بهینه از تحصیل‌کردگان حوزه پلیمر

تفاهم‌نامه همکاری ” گروه ‌سرمایه‌گذاری‌ و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی خلیج‌فارس (پترول)” با “انجمن تولیدکنندگان مستربچ و آمیزه‌های پلیمری ایران” امروز 11 مهر 1400 امضا شد.

به گزارش روابط عمومی انجمن تولیدکنندگان مستربچ و آمیزه‌های پلیمری ایران، امضای این ‌تفاهم‌نامه با حضور مهدی قربانی، معاون حاکمیت، خدمات مشترک و سامانه‌های گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس و توسط رشید قانعی مدیرعامل پترول و سعید زکایی رئیس انجمن تولیدکنندگان مستربچ و آمیزه‌های پلیمری ایران و در حضور خبرنگاران رسانه‌های تخصصی انجام شد.

آشنایی با انجمن

رئیس انجمن تولیدکنندگان مستربچ و آمیزه‌های پلیمری ایران در حاشیه این نشست و در خصوص فعالیت‌های این انجمن به ما گفت: این انجمنی میانی است که بین صنایع بالادستی پتروشیمی و صنایع تولید محصول نهایی قرارگرفته است.

سعید زکایی افزود: ما پلیمر خام را تبدیل به کامپاند و مستربچ‌ می‌کنیم. طراحی مواد اولیه برای محصول نهایی در این حوزه انجام‌ می‌شود. اغلب شرکت‌های این انجمن، دانش‌بنیان هستند و پتانسیل صادرات محصولات پیشرفته را به‌خوبی دارند.

تعرفه‌ها و سیستم حمل‌ونقل از موانع صادراتی

وی در خصوص روند رشد ‌سرمایه‌گذاری‌ در صنعت پلیمر نیز به خبرنگار ما گفت: سرمایه‌گذاری در صنعت پلیمر ایران در سال‌های اخیر متأثر از شرایط تحریمی و اقتصادی کشور بوده و نوساناتی داشته است. در دهه هفتاد، ‌سرمایه‌گذاری‌ خوبی در حوزه پتروشیمی‌ها شده و زیرساخت خوبی ایجاد شد. اما سرعت سرمایه‌گذاری در سال‌های اخیر کمتر شده است. هرچند در صنایع تکمیلی پلیمر سرمایه‌گذاری خوبی شده است. نکته کلیدی این است که توسعه زیرساخت باید با توسعه بازار همخوانی داشته باشد در غیر این صورت ظرفیت‌های خالی ایجاد‌ می‌شود که خود ضرر است.

رئیس انجمن تولیدکنندگان مستربچ و آمیزه‌های پلیمری ایران گفت: امروز‌ می‌خواهیم بازارهای صادراتی را شناسایی کنیم و موانع تعرفه‌ها و سیستم حمل‌ونقل را رفع کنیم که در این صورت بازار سازی انجام‌شده و به پشتوانه آن‌ می‌توانیم زیرساخت‌ها را افزایش دهیم.

زکایی به پرسشی مبنی بر برنامه‌های انجمن برای استفاده از نیروهای انسانی تحصیل‌کرده ایرانی در قراردادهای بین‌المللی این‌گونه پاسخ داد: در مجموعه خودمان تجربه همکاری خوبی با چین داشتیم. بنابراین ظرفیت‌هایی برای همکاری تکنسین‌های ایرانی در پروژه‌های بین‌المللی وجود دارد که در این راستا لازم است تا تیمی ایجاد شود تا با شرکت‌های بزرگ جهانی همکاری داشته باشیم.

وی بیان کرد: میانگین جمعیتی کشوری مثل آلمان حدود 41 سال است ما حدود 31 سال هستیم. بنابراین جمعیت کشور ایران حداقل 10 سال از آن‌ها جوان‌تر است. بنابراین نیروی جوان و تحصیل‌کرده‌ای که ما در اختیارداریم سرمایه بزرگی است که اگر به آن توجه نکنیم فرصت سوزی کرده‌ایم. در صنعت پلیمر فارغ‌التحصیلان زیادی داریم که‌ می‌توانیم با برنامه‌ریزی صحیح و به‌کارگیری بجای اینان برای کشور ثروت آفرینی کنیم.

رئیس انجمن تولیدکنندگان مستربچ و آمیزه‌های پلیمری ایران در این نشست نیز بیان کرد: توسعه صنعت پتروشیمی و پلیمری به‌واسطه وجود زنجیره کامل مواد خام و میانی و نهایی و افراد تحصیل‌کرده از اولویت‌های کشور است.

زکایی میانگین ارزش صادراتی محصولات پلاستیکی را حدود ۱۵۰۰ دلار دانست و گفت: این رقم هنوز با میانگین جهانی و کشورهای پیشرو فاصله دارد. اما سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی در این بخش سبب می‌شود ارزش دلاری هر تن از محصولات پلاستیکی ایران بالاتر رود و سبب افزایش ثروت و اشتغال‌زایی و رونق برای کشور شود.

زکایی تصریح کرد: ما در برخی از صنایع مثلاً در لوازم‌خانگی اعتمادبه‌نفس طراحی نداریم. در پلیمر هم همین‌طور است. این در حالی است که می‌توانیم با ایجاد تنوع در مستربچ بازار خوبی به دست آوریم. ازاین‌رو تفاهم‌نامه فوق حائز اهمیت است و این همکاری می‌تواند افزون بر توسعه صادرات و طراحی مواد اولیه کمک کند تا در مسیر توسعه پایدار پیش رویم.

 

ارتباط با انجمن‌ها از سیاست‌های کلان هلدینگ خلیج‌فارس

معاون حاکمیت، خدمات مشترک و سامانه‌های گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس در این نشست بیان کرد: یکی از اهداف و سیاست‌های کلان هلدینگ خلیج‌فارس، ارتباط با انجمن‌ها و مراکز علمی است.

مهدی قربانی افزود: ما معتقدیم که چنین ارتباطی به خلق ارزش‌افزوده می‌شود. انجمن‌ها به‌خوبی می‌توانند حلقه واسطه و عامل تصمیم‌ساز باشند.

وی گفت: این نشست و امضای ‌تفاهم‌نامه را به فال نیک می‌گیریم تا با سایر انجمن‌هایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند نیز، ارتباط مؤثری برقرار کنیم. چراکه ارتباط با انجمن‌ها تکمیل زنجیره ارزش را برای ما میسر می‌سازد.

 

انجمن‌ها، حرفه‌ای‌تر و چابک‌تر از بنگاه‌های بزرگ

مدیرعامل پترول در ادامه این نشست اظهار کرد: نظر به این‌که یکی از برنامه‌های جدی هلدینگ خلیج‌فارس تکمیل زنجیره ارزش و بالا بردن ارزش‌افزوده محصولات هلدینگ است، امضای این ‌تفاهم‌نامه برای صاحبان صنایع به‌ویژه در حوزه پلیمر اهمیت بالایی دارد.

رشید قانعی گفت: معمولاً بنگاه‌های بزرگ همه کارها از فکر و طراحی، برنامه‌ریزی، اجرا و تأمین مالی را به‌طور درون‌سازمانی انجام‌ می‌دهند و کمترین ارتباط را با انجمن‌ها و نهادهای مردمی دارند. این در حالی است که نمونه‌های بسیاری داریم از اینکه انجمن‌ها و نهادهای مردمی از بنگاه‌های بزرگ حرفه‌ای‌تر، چابک‌تر و سریع‌تر عمل‌ می‌کنند.

وی افزود: این حقیقت در هلدینگ خلیج‌فارس پذیرفته‌شده و عزم جدی داریم تا از ظرفیت‌های خصوصی و مردمی بیشترین استفاده را داشته باشیم و هلدینگ پشتیبان، هدایت‌گر، تأمین‌کننده سرمایه و سرمایه‌گذار باشد. متأسفانه در حال حاضر عمده محصولات تولیدی و صادراتی پتروشیمی‌ها به صورت خام است.

مدیرعامل پترول از بازدید مدیران هلدینگ خلیج‌فارس در نمایشگاه ایران پلاست از غرفه‌ها خبر داد و گفت: در این نمایشگاه پیشنهاد‌هایی به شرکت‌ها ارائه کردیم و ایشان نیز درخواست‌هایی داشتند که ازاین‌رو ارتباط با انجمن‌ها را بهترین و سریع‌ترین روش در اجرای امور دانستیم.

قانعی اظهار کرد: امروز‌ می‌دانیم که چه ظرفیت بزرگی در حوزه کامپاند وجود دارد اما باوجود ‌سرمایه‌گذاری‌ هنگفت بخش خصوصی در این بخش، برخی دلالی‌ها و سازوکارهای نادرستی که داریم، نمی‌گذارد تا محصول باقیمت مناسب به دست مصرف‌کننده برسد.

 

 

فکر و تحلیل از انجمن مستربچ و کامپاند، تولید محصولات خلاقانه از پترول

وی در خصوص مفاد این ‌تفاهم‌نامه و همکاری‌ها بیان اظهار کرد: نخستین محور همکاری در خصوص طراحی محصولات آتی هلدینگ خلیج‌فارس -به‌عنوان بزرگ‌ترین بنگاه پتروشیمی کشور، بزرگ‌ترین بنگاه بورسی کشور و بزرگ‌ترین بنگاه غیر بورسی کشور – است.

این هلدینگ تنوع زیادی در محصولات دارد اما واقعیت این است که برخی از این محصولات چند ده سال است که مترقی نشده‌اند. در دنیا هرروز محصولات فلزی به پلیمر تبدیل‌ می‌شوند اما ایران از این رشد عقب‌مانده است چراکه از ظرفیت‌‌های موجود استفاده مناسبی نکرده و تکنولوژی روز را به کار نگرفته‌ایم. لذا مشتاقیم که از ظرفیت فکری و تحلیلی انجمن در طراحی محصولات آتی استفاده کنیم.

قانعی، توسعه کسب‌وکارهای هلدینگ با استفاده از ظرفیت شرکت‌های عضو انجمن را از دیگر موارد این ‌تفاهم‌نامه برشمرد و گفت: انجمن ظرفیت‌‎های خالی زیادی دارد و ما این آمادگی راداریم که این ظرفیت خالی را جبران کنیم.

مدیرعامل پترول بیان کرد: سومین محور این ‌تفاهم‌نامه در حوزه بازارهای جهانی است. انجمن تسلط خوبی بر ترندها و بازارهای جهانی دارد. به‌عنوان نمونه بازار‌های آسیایی، اروپایی، آفریقایی و آمریکایی را می‌شناسند. امروز برخی از شرکت‌های بزرگ دنیا در کشور هدف، تولید می‌کنند و همان‌جا توزیع‌ می‌کنند. بنابراین می‌توانیم در کشورهای روسیه، ترکیه و… در قالب ‌سرمایه‌گذاری‌ مشترک در کشورهای هدف تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر داشته باشیم.

در پایان این نشست، تفاهم‌نامه فوق به امضای دو طرف رسید و خبرنگاران سؤالات خود را در حاشیه نشست پرسیدند.

در نشست حاشیه ای در دفتر دکتر قانعی، مدیرعامل پترول، سعید زکایی، رییس هیات مدیره انجمن و امید کوشکی، رییس هیات مدیره تعاونی، برنامه های انجمن در راستای اجرای این تفاهم نامه را با حضور جمعی از مدیران پترول و هلدینگ خلیج فارس تشریح نمودند.

WhatsApp
Telegram
Email
Print