امروز دوشنبه 27 ام فروردین ماه 1403، جلسه بررسی مسایل و مشکلات انجمن تولیدکنندگان مستربچ و آمیزه های پلیمری ایران در خصوص کیفیت دوده های تولید داخل در شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد.

عدم توان تولید دوده P Type در واحدهای دوده سازی

دیروز دوشنبه 27 ام فروردین ماه 1403، جلسه بررسی مسایل و مشکلات انجمن تولیدکنندگان مستربچ و آمیزه های پلیمری ایران در خصوص کیفیت دوده های تولید داخل در شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد.

در این جلسه علاوه بر امید کوشکی، رییس هیات مدیره انجمن، جمعی از تولیدکنندگان مستربچ مشکی در کارگروه مستربچ مشکی انجمن از جمله: آقایان شادپیروز و طهوری از پودرهای میکرونیزه، منصوری از رنگدانه سیرجان، شیرانی از پادناپلیمر، فتح الهی از پویاپلیمر تهران، فشارکی از پیوند پلیمر کیمیا همراه با دکتر معصومی از سازمان ملی استاندارد و وزارت نیرو، خانمها برنگی و زینالی از پژوهش و فناوری پتروشیمی، خانم مهری و آقای یوسفی از دفتر توسعه صنایع تکمیلی شرکت ملی صنایع پتروشیمی و همچنین آقایان نیرومند از دوده صنعتی پارس، محمدزاده از کربن ایران، کرامت فر، تولیدی صنعتی دوده فام و عزیزی از کربن سیمرغ حضور داشتند.

با توضیحات امید کوشکی در مورد قدمت 30 ساله تولید مستربچ مشکی در ایران برای تولید لوله و اتصالات و سیم و کابل و نیاز بازار داخل به دوده P Type به میزان 20 هزارتن در سال و مشکلات دوده های تولید داخل در چندین پارامتر از جمله مشکلات فنی و معضلات مدیریتی، جلسه آغاز شد.

وی گفت:« در این مدت 30 ساله، همکاران ما در تولید مستربچ های مشکی، ماشین آلات و تجهیزات  و دانش خود را به روز کرده اند تا جایی که بخش زیادی از تولیدات درحال صادرات به بازارهای بین المللی است. همراه با این تحول، همکاران ما در انجمن لوله و اتصالات پلی اتیلن با استانداردسازی و سخت گیری هایی که داشته اند، موجب بالا رفتن مداوم کیفیت تولیدات اعضای انجمن مستربچ و کامپاند شده است. تنها جایی که هیچ چشم انداز مناسبی در آن دیده نمی شود و آینده ای برای آن متصور نیستیم، بخش تولید دوده است. بیش از 10 سال است موضوع استفاده از دوده های P Type مطرح است اما همچنان با وجود نیاز بازار به این نوع دوده، شرکت های دوده ساز در تولید دوده P Type پیشرفتی نداشته اند. انتظار داریم که در این جلسه برنامه ای از سوی شرکت های دوده ساز ارائه بشود تا بدانیم در چه زمانی امکان عرضه دوده با مشخصات مطلوب وجود دارد. »

خانم مهری مدیر مرکز مطالعات دفتر توسعه صنایع تکمیلی شرکت ملی صنایع پتروشیمی در ادامه با اشاره به پروژه بررسی کیفیت دوده های تولید داخل در شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، گفت:« در بهمن ماه سال گذشته، نتایج اولیه این پژوهش در جلسه ای ارائه شد، و همینطور که استحضار دارید، هیچ یک از شرکت های تولیدکننده دوده نتوانستند تمامی پارامترهای لازم در استاندارد 14437 را پاس کنند. در یکی دو پارامتر خارج از محدوده بودند. و در آن جلسه اعلام شد که شرکت های دوده ساز تحقیق و توسعه را ادامه بدهند تا نتیجه این پارامترها هم در محدوده استاندارد قرار گیرد. پژوهش و فناوری پتروشیمی هم اعلام آمادگی کرد تا نتایج بررسی نمونه ها را به طور کاملا   شفاف در اختیار صنایع تکمیلی قرار بدهد.»

در ادامه خانم دکتر برنگی خلاصه کوتاهی از نتایج اولیه پژوهش انجام شده در شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی ارائه کرد. پس از ایشان دکتر معصومی به عنوان نماینده سازمان ملی استاندارد و وزارت نیرو اعلام کرد، در حال اماده سازی نشریه 303 در وزارت نیرو هستیم که بر مبنای آن استفاده از مواد غیر خود رنگ تا پایان 1404 به طور کامل ممنوع خواهد شد. وی افزود:« با توجه به نیاز بازار، حجم صادرات این محصول و جذابیتی که تولید دوده P Type دارد، شرکت های دوده ساز به طور حتم باید به دنبال نصب تجهیزات جدید برای تولید این محصول باشند و با راکتورهای موجود و کاهش و افزایش پارامترها نتیجه مطلوب حاصل نخواهد شد و فقط به عنوان یک راه حل موقت تا سرمایه گذاری جدید و راه اندازی تجهیزات مناسب برای تولید دوده P Type می توان آن را بررسی کرد.»

در ادامه آقای نیرومند، مدیر بازرکانی دوده صنعتی پارس و آقای محمدزاده معاون بازرگانی کربن ایران توضیحاتی در مورد توان تولیدی این شرکت ها و نتایج تحقیق و توسعه برای رسیدن به پارامترهای مطلوب استاندارد ارائه کردند. محمد زاده از احداث پارک کربن در اهواز برای تولید دوده های خاص سخن گفت که در مرحله خرید زمین قرار دارد!

کرامت فر از دوده فام نیز با اشاره به اختصاص یک خط 20 هزارتنی برای تولید دوده P Type اعلام کرد که در سه پارامتر Ash، سولفور و گریت همچنان با محدوده قابل قبول استاندارد فاصله دارند اما به آن نزدیک شده اند.

دوده سیمرغ نیز با اعلام اینه کل ظرفیت 40 هزارتنی این شرکت به تایرسازان اختصاص دارد، تولید دوده P Type را اولویت این شرکت ندانست.

شرکت های دوده ساز از عدم تامین خوراک یکنواخت و مداوم به عنوان اصلی ترین معضل در تولید دوده یاد کردند.

در پایان با تشریح مشکلات شرکت های تولیدکننده مستربچ مشکی، مقرر شد نمونه های جدید تولیدی در شرکت های دوده ساز توسط پژوهش و فناوری پتروشیمی دریافت گردد و نتایج آن در اختیار انجمن قرار گیرد.

پس از پایان جلسه در گفت گوی امید کوشکی، رییس هیات مدیره انجمن با نمایندگان شرکت های تولیدکننده دوده، مقرر شد طی دو هفته آینده، برای مذاکره در مورد تامین مداوم دوده مناسب برای تولید مستربچ، جلسه ای در انجمن با کارگروه مستربچ مشکی برگزار گردد. در صورت عدم تامین دوده مناسب توسط واحدهای تولیدکننده، مقرر شد با پیگیری انجمن، دوده P Type در میزان مناسب وارد گردد.

WhatsApp
Telegram
Email
Print